Värmdö ungdomsmottagning

Välkommen till Värmdö ungdomsmottagning

Här arbetar barnmorskor, kurator, psykolog och läkare. Till oss är du välkommen oavsett var du bor eller vem du är: tjej, kille, transperson eller om du inte vill definiera dig. Vår mottagning är HBTQ-certifierad. Vi har tystnadsplikt och att besöka oss kostar ingenting. 

Vi erbjuder

Som ung behöver du ibland ett ställe att gå till för hjälp och stöd. Vi finns till för dig fram till den dag då du fyller 23 år och som:

  • Vill prata om eller undersöka kroppen/könet
  • Vill testa dig för könssjukdomar eller graviditet
  • Vill få hjälp med preventivmedel
  • Vill få någon att prata med, om något du tycker är viktigt eller svårt
  • Vill prata med någon om du känner dig nedstämd och ledsen
  • Vill prata med någon om könsidentitet
  • Vill prata om sexualitet
  • Vill ha ett dagen-efter-piller

Du kan alltid fråga oss om du är osäker på om ungdomsmottagningen är rätt ställe för din fråga eller ditt problem. Om vi tror att du kan få bättre hjälp någon annanstans hjälper vi dig att komma dit.

Boka tid 

För att komma till oss kan du antingen boka tid eller komma på någon av våra drop-in tider. Du kan även boka tid till barnmorska via 1177.se.

Ibland ändrar vi våra öppettider på grund av sjukdom eller andra skäl. För att vara säker på att vi har öppet kan du ringa och lyssna på vår telefonsvarare.

Kontakt

Telefon
08-123 451 60

Telefontid
Måndag-fredag 11-12

Övrig tid kan du lämna namn och telefonnummer så ringer vi upp dig (vi ringer från dolt nummer).

Öppettider

Våra öppettider
Måndag 8-17
Tisdag 8-19
Onsdag 8-17
Torsdag 8-17.30
Fredag 8-14

Drop-in
Måndag 15-16.30
Torsdag 13-16.30

Du som inte kan eller vill boka en tid är välkommen på drop-in. Här kan du ställa frågor, testa dig för könssjukdomar och graviditet, hämta kondomer, få ett dagen-efter-piller eller ett nytt recept om du redan har ett preventivmedel. Du kan också träffa kurator för att boka en tid för samtal. På drop-in finns både barnmorska och kurator på plats.

Preventivmedel

Preventivmedel är det som du kan använda för att inte bli gravid eller få köns­sjukdomar. På din ungdoms­mottagning får du tips och råd om vilka olika val­möjligheter du har.

Hitta hit

Tyra Lundgrens 6, 
134 40 Gustavsberg

Vägbeskrivning 
Om du kommer med buss (till exempel buss 474) kliv av på hållplats Farstaviken. Gå längs vattnet ungefär 500 meter till Gustavsbergs vårdcentral. Vi finns i samma hus som vårdcentralen, på vänster kortända (förbi sushirestaurangen).

Tillgänglighetsinformation