Preventivmedel

När du har sex är det viktigt att du skyddar dig på rätt sätt. Preventivmedel kan både skydda mot graviditet och könssjukdomar. Vi ger gratis rådgivning och recept på preventivmedel.

För att skydda sig mot graviditet finns det flera olika typer av preventivmedel att välja mellan. Vi lyssnar på dina behov och ger professionell rådgivning kring vilket preventivmedel som bäst passar dina behov.

Det finns ingen preventivmetod som ger ett hundraprocentigt skydd. Därför är det viktigt att alltid göra ett graviditetstest om du misstänker att du är gravid.

Kondom skyddar mot könssjukdom
Kondom är det enda preventivmedel som också skyddar mot könssjukdomar. Därför är det bra att använda kondom även om ni använder ett annat preventivmedel mot graviditet. För att skydda mot könssjukdomar behöver kondomen användas under hela tiden och varje gång ni har omslutande eller penetrerande sex.

Gratis kondomer
Det finns kondomer i flera storlekar, modeller och material. På alla våra ungdomsmottagningar kan ni få gratis kondomer och information om hur de skiljer sig åt.

Välkommen in att hämta ditt skydd för säkert sex!

Tecknad film som går igenom olika sorters preventivmedel.

Preventivmedel - välj rätt för dig

P-piller - långcykelmetoden

P-piller - långcykelmetoden

Här kan du se filmen i en syntolkad version

Hormonspiral